Konstantinos Irina – ledamot i Nacka kommunfullmäktige

Konstantinos Irina är ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige. Han bor i Saltsjöqvarn på västra Sicklaön. Konstantin är chef för digital kundupplevelse.

Förtroendepost(er)

Ledamot i Nacka kommunfullmäktige.

Konstantinos Irina, ledamot i Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan
Konstantinos Irina, ledamot i Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan

Så väcktes mitt politiska engagemang

Jag är uppvuxen i Österrike. Under studietiden grundade jag LUF, ett liberalt parti som kandiderade till studentkåren på Salzburg Universitet. 2007 startade jag nyhetssajten vastrasicklao.se för att skapa broar mellan grannarna på Henriksdalsringen, Saltsjöqvarn, Finnboda, Finnberget och Kvarnholmen.

Sedan dess har jag engagerat mig i Henriksdals hyresgästförening och sedan i bostadsrättsföreningen Svindersvik. Jag är talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, engagerar mig för fler turer på buss 55, en hiss för seniorerna på Finnbodaberget, grönare utemiljöer på Kvarnholmen, i Framtidsgruppen Saltsjöqvarn och nätverket Rädda Svindersberg.

Därför är jag med i Nackalistan

Jag sympatiserar på riks- och regionnivå med olika röda, gröna och blå idéer, men på kommunal nivå tycker jag att det är bara Nackalistan som agerar utan ideologiska skygglappar. De har inte heller bytt sida från val till val i frågorna som jag brinner för.

Det här brinner jag för

Viktigast är lokaldemokratin: styrande politiker ska inte köra över oss i kommundelarna. Detta inrymmer allt ifrån att bevara närnaturen i Trolldalen, Ryssbergen och Svindersberg, bjuda våra barn på säkra skolvägar, generösa skolgårdar och hemmanära idrottsplatser, till ökad tillgänglighet för våra seniorer på Finnbodaberget, Finnberget och Henriksdalsberget, ökad turtäthet på buss 55 och åtgärder för att minska köerna på Kvarnholmsvägen.