Utredning av hiss för seniorerna vid Danvikshem nedröstad av Alliansen + Mp

Nackalistans förslag om att utreda olika alternativ för en seniorhiss mellan Danvikshem och Finnboda hamn har röstats ned av Alliansen + Miljöpartiet.

Alla partier i Nacka kommunfullmäktige säger att de vill ha en hiss för de närmast 400 seniorerna som behöver ta sig ner från Danvikshem till butiker, matställen och kommunikationer i Finnboda hamn.

Ändå har Alliansen som har styrt Nacka i över 52 år röstat ner alla försök att få till en hiss. Trots att boende och markägare gång på gång har visat intresse.

Vid kommunfullmäktige 19 juni 2023 behandlades Nackalistans motion om att utreda olika placeringar och finansieringsmodeller för hissen.

Medan Nackalistan, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade för förslaget, röstade Alliansen (Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna) + Miljöpartiet mot.

De boende mycket besvikna

Seniorerna är mycket besvikna. Inget av det de gjort, från namninsamlingar och demonstrationer till dialog med politiker och insändare i lokalmedia verkar bita på styrande Alliansen.

Sorgligt med Mp. Tyvärr faller förhoppningarna om en hiss i närtid nu. Tack alla för engagemang och hopp.

Kay Karlsson, boende i seniorhuset vid Danvikshem

Istället satsar man allt på kommande detaljplansarbetet för Finnboda varvsväg där Engelbrekt Utveckling säger sig vilja bygga en hiss men förutsättningarna pga Riksintressen är inte helt optimala.

Konstantin Irinas brandtal för en hiss

Kommunen måste här återigen påminnas om sin egen policy om att äldre medborgare och människor med olika fysiska förutsättningar ska kunna leva som alla andra med samma rättigheter och skyldigheter. Istället försöker man smita undan ansvaret och hoppas på att en privat byggherre gör kommunens jobb och bygger en hiss.

Konstantinos Irina, ledamot i Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan

Konstantinos “Trolldalen” Irina

Ledamot i Nacka kommunfullmäktige
Ledamot i Nackalistans styrelse
Chef för digital kundupplevelse.
Bor i Saltsjöqvarn
konstantin.irina@gmail.com

Läs mer…

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: