Årsrapport 2020

Under Nackalistans 15 år som det lokala och självständiga partiet i kommunen har våra väljare årligen fått en rapport. Så även i år.

Stämningen är god, vi har fått fler engagerade medlemmar och vi laddar för nästa val med tillförsikt.

  • Kommunfullmäktige beslutade i oktober att halvera byggnadstakten i Nacka. En seger för Nackalistan, som länge kämpat för detta. Vi var det enda partiet som sade nej till tunnelbaneavtalet. Det saknas dessutom fortfarande en ekonomisk kalkyl för projektet Nacka bygger stad.
  • Vårt avslöjande om Nackas bluff ledde till att kommunen rasade från pallplats som bästa miljökommun till plats 53 i tidningen Aktuell Hållbarhets enkät. Miljön får inte fuskas med!
  • Nackalistan har fortsatt att kämpa för fler idrottsytor och kulturlokaler nära skolor och bostäder, och har låtit utreda behovet av fotbollsplaner fram till 2040. Du kan ladda ned rapporten här.
  • Nackalistan har drivit på för mindre förtätning på flera ställen i till exempel Solsidan, Björknäs och Norra Skuru. Vi har arbetat för ett mänskligare och klimatvänligare Nacka, med bevarande av Trolldalen och bildning av naturreservat av Skuruparken och hela Ryssbergen.

    God fortsättning 2021!
Trolldalen på Henriksdalsberget mellan Henriksdalsringen, Finnboda och Svindersviken
Trolldalen på Henriksdalsberget mellan Henriksdalsringen, Finnboda och Svindersviken

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: