Angiverilagen – Nackalistan säger nej till angiverilagen

Angiverilagen eller anmälningsplikten som det officiellt heter gick regeringen och Sd vidare med i ett utredningsdirektiv i veckan.

Vad är angiverilagen?

Angiverilagen eller anmälningsplikten skulle göra anställda inom exempelvis vård, socialtjänsten, biblioteken, fritidsgårdarna och skola skyldiga att anmäla papperslösa som de kommer i kontakt med på jobbet.

Öppenhet istället för angiveri!

Varför är angiverilagen fel?

Eleven som har det svårt hemma behöver ha en trygg hamn i sin lärare eller fritidspedagog. Den som är sjuk måste veta att vårdcentralen eller sjukhuset är en plats där man kan få hjälp.

Nackalistan säger därför nej till föreslagna angiverilagen! Lärare och andra anställda i Nacka kommun ska inte tvingas jaga och ange papperslösa.

Vi i Nackalistan vill bygga ett samhälle på medmänsklighet, mångfald och öppenhet där ingen ska vara rädd för att söka vård eller gå till skolan,

Mikael Carlsson, oppositionsråd

Hur är det i Nacka?

På riksnivå har Centerpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet skarpt kritiserat regeringen för angiverilagen.

“Liberalerna gick innan valet ut med att partiet var garanten för att det skulle föras en liberal och medmänsklig politik, men nu ser Liberalerna till att det blir precis tvärtom”, skriver Jonny Cato, migrationspolitisk och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Centerpartiet i Sydsvenskan.

Även i Nacka kommun har partiernas företrädare gjort det. Samtidigt ingår Centerpartiet i Nackas Alliansstyre som dessutom stöttas av Miljöpartiet. Hur kommer det att gå om Alliansen i Nacka bestämmer sig att tillämpa lagen?

Mikael Carlsson, oppositionsråd, ledamot Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan

Mikael Carlsson

Ledamot i Nacka kommunfullmäktige
Oppositionsråd
Bor i Boo.
Tel. 073-0659786
mikael.carlsson@nacka.se

Läs mer…

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: