Nackalistans syn på samverkan mellan Miljöpartiet och Alliansen

I valet 2022 förlorade Alliansen sin knappa majoritet och det fanns för första gången på decennier en unik möjlighet för Nacka att få ett nytt styre utan Moderat dominans.

Nackalistan försökte tillsammans med andra partier, bland dem Miljöpartiet (MP), hitta vägar för ett nytt styre för Nacka. Tyvärr valde Miljöpartiet att ingå valteknisk samverkan med Alliansen (Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Miljlpartiet), vilket gör att Alliansen kan fortsätta att styra i minoritet.

Min bild är att om vi hade lyckats bilda ett nytt styre utan stöd av SD hade miljöfrågorna prioriterats upp ordentligt i kommunen och Miljöpartiet hade fått igenom mer än vad de får i avtalet med Alliansen.

Mikael Carlsson, oppositionsråd

Dessutom hade vi kunnat skapa Sickla Idrottspark med en 11-spelarplan, skydda viktiga grönområden som Trolldalen och Svindersberg, och bygga nya Näckenbadet i Fisksätra.

Jag är besviken över att Miljöpartiet avtalat bort viktiga vallöften som Miljöpartiet gång på gång sagt sig ställa upp på, och som även Nackalistan och andra oppositionspartier står bakom – men nu är det viktigt att fokusera framåt och på bästa sätt arbeta för att få igenom de frågor som vi i Nackalistan gick till val på.

Mikael Carlsson, oppositionsråd
Mikael Carlsson, oppositionsråd, ledamot Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan

Mikael Carlsson

Ledamot i Nacka kommunfullmäktige
Oppositionsråd
Bor i Boo.
Tel. 073-0659786
mikael.carlsson@nacka.se

Läs mer…

En tanke på “Nackalistans syn på samverkan mellan Miljöpartiet och Alliansen

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: