Promenad i Kyrkviken och Järla

3 juni träffades Nackalistan i Järla för ett heldagsmöte för medlemmar. Vi diskuterade vår politik, utsåg årets pristagare av kultur- och demokratipriset och tog en promenad till Kyrkviken.

Badvattnet i Kyrkviken behöver förbättras

Efteråt gick de som var kvar på en guidad promenad där vår ordinarie ledamot i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Lina Olsson visade på olika projekt, bl.a. den otillräckliga skärmbassängen i Kyrkviken – en populär badplats på Sicklaön mellan Finntorp och Sickla.

Promenad till Kyrkviken
Promenad till Kyrkviken

Kommunen har satsat på badbryggor ich soldäck i Kyrkviken. Badvattnet i Järlasjö är dock inte den bästa pga övergödning eftersom sjön tar emot dagvatten från Sickla köpkvarter och centrala Nacka.

Nybyggda reningsbassängen har bara tillstånd för 15 år och är underdimensionerad. Nackalistan vill ha en långsiktig vattenrening här.

Lina Olsson berättar om Kyrkviken
Lina Olsson berättar om Kyrkviken

Dålig tillgänglighet i Järla

Vi diskuterade också planerna för en tunnelbanestation i Järla. Den kommer tyvärr inte kommer att få särskilt god tillgänglighet.

Samtidigt gläds vi åt att naturområdet Svindersberg räddats från exploatering. Nackalistan har deltagit i kampen och vår politik gör skillnad.

Tack för en givande dag, alla som var med!
Är du nyfiken på att engagera dig politiskt? Mejla oss på info@nackalistan.se

Lina Olsson, ledamot Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan

Lina Olsson

Ledamot i Nacka kommunfullmäktige
Civilingenjör
Bor i Älta.
Tel. 070-6982414
lina.olsson@nacka.se

Läs mer…

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: