Nackalistan för en utökning av Skarpnäs naturreservat

Nackalistan har i åratal under processen att bilda ett naturreservat i Skarpnäs konsekvent drivit frågan att grönområdet norr om Kummelnäs industriområde som omfattas av strandskydd från Vittjärnen ska ingå.

Styrande Alliansen (Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna) röstade mot förslaget att utöka naturreservatet. Miljöpartiet avstod med motiveringen att det skulle vara bra med en grön buffertzon mellan bebyggelse och naturreservat norr om Orminge.

“Det är svårt att förstå varför den styrande majoriteten säger nej till att strandskyddad mark ingår i naturreservatet. Marken får ändå inte exploateras enligt gällande lagstiftning”, förklarar Lina Olsson, Nackalistans ledamot i Nacka kommunfullmäktige.

Om marken hade blivit naturreservat skulle den fått ett starkare och mer permanent skydd samt även omfattats av Skarpnäs naturreservats skötselplan och reservatsföreskrifter.

Lina Olsson, ledamot Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan

Lina Olsson

Ledamot i Nacka kommunfullmäktige
Civilingenjör
Bor i Älta.
Tel. 070-6982414
lina.olsson@nacka.se

Läs mer…

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: