Mikael Carlsson – oppositionsråd i Nacka kommunfullmäktige

Mikael Carlsson är oppositionsråd för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige. Han bor i kommundelen Boo. Mikael är lärare, förskolechef, projektchef/insatschef i flera internationella projekt inriktade på barn och människor på flykt.

Förtroendepost(er)

Ledamot i Nacka kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och utbildningsnämnden.

Mikael Carlsson, oppositionsråd, ledamot Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan
Mikael Carlsson, oppositionsråd, ledamot Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan

Tel 073-065 97 86

Så väcktes mitt politiska engagemang

1995 dödades John Hron av nynazister utanför Kungälv. Jag blev omskakad och bestämde mig för att detta inte var en värld jag ville ha och läste i samma veva citatet “var den förändring du vill se i världen”, så då började jag engagera mig politiskt.

Därför är jag med i Nackalistan

Nackalistan är ett fantastiskt folkrörelseparti som är fyllt av eldsjälar. Jag tycker att vi värnar demokratin och är ett parti som gör saker på ett nytt sätt, vilket är otroligt spännande och givande. Jag älskar närheten vi har – när andra partier formar sin politik på kongresser runt om i landet en gång per år, så gör våra medlemmar det på möten här varje månad.

Det här brinner jag för

Att skapa ett samhälle där alla känner sig trygga, uppskattade och som en viktig del av helheten. Där alla människor har möjlighet att forma sina liv och förverkliga sina drömmar. Ett samhälle där vi förstår att våra olikheter är vår styrka och att vi lever i samklang med varandra och naturen.