Kristina (Tina) Granlund – ledamot i Nacka kommunfullmäktige

Kristina (Tina) Granlund är ledamot i Nacka kommunfullmäktige. Hon är utbildad civilekonom och researcher. Kristina har jobbat som inköpare, konsult, säljare, utredare, egenföretagare och politisk sekreterare.

Förtroendepost(er)

Ledamot i Nacka kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen, 2:a vice ordförande i Nacka vatten och avfall AB.

Kristina Tina Granlund, ledamot Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan
Kristina Tina Granlund, ledamot Nacka kommunfullmäktige, Nackalistan

Tel 070-643 57 94

Så väcktes mitt politiska engagemang

Jag har varit samhälls- och politiskt intresserad i hela mitt liv och var engagerad i moderat skolungdom i tonåren när bland annat löntagarfonderna var ett hett ämne.

Mitt intresse för miljöfrågor väcktes betydligt senare, när jag gick en utbildning i hållbar samhällsutveckling på Stockholms universitet. Jag valde att engagera mig för Nackalistan före valet 2018 eftersom jag tyckte att samhällsutvecklingen på många områden var på väg åt fel håll, med ökad främlingsfientlighet och växande klimathot.

Därför är jag med i Nackalistan

Jag gillar att NL varken är “höger” eller “vänster”. För oss är sakfrågorna viktigast. Nackalistan är ett oberoende parti som vill utveckla Nacka på ett sunt och förnuftigt sätt, och som lyssnar på Nackas invånare.

Det här brinner jag för

En hållbar samhällsutveckling; ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Grönområden ska bevaras och idrottsytor finnas i människors närhet. Byggandet ska ske med hänsyn till miljö, klimat och människors olika behov, och satsningar ska göras på alla kommundelar.