Pressmeddelande: Christina Ståldal utträder ur Nackalistan

Christina Ståldal som har varit med sedan partiet grundades valde den 31 januari att meddela att hon inte längre vill vara medlem i partiet.

Christina har lång erfarenhet från politiken och har representerat Nackalistan i flera nämnder. Hon har även varit sammankallande i Nackalistans valberedning, som vid flera tillfällen varit oenig under den senaste tiden. Nu kan valberedningen rekrytera ledamöter bland de många nya medlemmar som tillkommit, så att partiet kan fortsätta att driva den politik som vi gick till val på.

– Christina har i samband med att hon lämnade partiet också sagt att det till stor del beror på den nya organisation som vi har valt att ha från årsskiftet. Det är medlemmarna som på möte har valt denna organisation, inklusive mig och de politiska sekreterarna – och jag har fullt förtroende för de politiska sekreterarna, säger Mikael Carlsson, oppositionsråd Nackalistan.

Päivi Dahlin var vice ordförande för Nackalistan och blev därmed automatiskt ordförande när Bosse Ståldal avsade sig posten och utträdde ur partiet 7 dec 2022.

– Jag och partistyrelsen har fullt förtroende för de tre politiska sekreterarna, vilket vi även skriftligt informerat samtliga Nackalistans medlemmar om 21 januari, säger Päivi Dahlin, ordförande för Nackalistan.

En mindre grupp medlemmar och icke-medlemmar har träffats hemma hos Bosse och Christina Ståldal och avhandlat hur den demokratiskt valda partistyrelsen för Nackalistan ska avsättas och att den anställda personalen ska sägas upp. Nästan samtliga av de tretton personer som nu valt att utträda ur partiet samtidigt med Christina Ståldal var närvarande på den träffen.

– Jag förstår att en del blir oroliga över att Christina som varit med och grundat partiet nu lämnar, men det kommer inte att förändra den politik vi för och som vi gick till val på. Konflikten gäller inte våra politiska ställningstaganden, där är vi överens. Det handlar om hur vi internt organiserar vårt arbete. Vi är ett parti som står för en alternativ utveckling av Nacka med mindre bebyggelse och mer skyddad natur, säger Mikael Carlsson, oppositionsråd för Nackalistan.

– Nackalistan är kommunens tredje största parti och vi har fortfarande det dubbla medlemsantalet från tidigare år. Nu när de personer som inte ställt sig bakom organisationen lämnar partiet ser vi fram emot att vi andra äntligen ska kunna få ägna oss åt det politiska arbetet med att göra Nacka till en bättre kommun, säger Päivi Dahlin, ordförande Nackalistan.

För mer information: hör av er till Mikael Carlsson 0730-65 97 86 eller mikael.carlsson@nacka.se

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: